پیشنهاد مطالعه
خانه > مقالات فارسی > قرآن > نامهای حضرت مهدی علیه السلام در قرآن در تنزیل و تأویل آن-بخش پنجم

نامهای حضرت مهدی علیه السلام در قرآن در تنزیل و تأویل آن-بخش پنجم

۵- بقیّت الله

«قال الله تعالی : بَقِیَّهُ اللّهِ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ » ( هود – ۸۶ ) . باقی مانده  از حجتهای الهی یا باقی مانده به بقاء خدا برای شما بهتر است اگر مؤمن باشید . گرچه این لقب عام ائمه هداه ابرار صلوات الله علیهم اجمعین است و لکن این اسم با حضرت مهدی (ع)‌ آنچنان پیوند دارد که گویا اسم ویژه آن حضرت است . به این حدیث شریف بنگــرید : عمر بن زاهــر می گوید : مردی از ابی عبد الله ، یعنی امام صادق (ع) – سؤال کرد ، آیا بر قائم (ع) به امره المؤمنین سلام می شود ، یعنی آیا به آقا می گویند : السلام علیک یا امیر المؤمنین ،  فرمود : نه ، آن اسمی است که خدا به آن امیر المؤمنین را نهاده که به احدی قبل از او نامگذاری نشده و بعد از او هم نامگذاری نمی شود مگر کافری . گفتم : فدایت شوم چگونه بر او سلام می شود ؟ فرمود : می گویند « السلام علیک یا بقیــه الله »  . سپــس این آیه را قرائت نمود : « بَقِیَّهُ اللّهِ خَیْرٌ لَّکُمْ إِن کُنتُم مُّؤْمِنِینَ » .

حضرت بقیه الله در نگاه مولا در آخرین خطبه اش روزهای مولا در این سرای دنیا در حال سپری شدن بود نوف بکالی گوید خواهر زاده امام یعنی جعده بن هبیره مخزومی برای حضرت سنگی در بیرون کوفه نصب کرده بود و امام در حالی بر فراز آن سنگ

مشغول ایراد خطبه شد که عبائی پشمی بر دوش ، و بند شمشیرش از لیف خرما و در پای آن حضرت کفش حصیری – یعنی کفشی که از لیف خرما ساخته شده بود و از شدت سجده گویا پیشانیش مانند سر کاسه ی زانوی شتر بود یعنی به ماننـد دو زانــوی شتر پیـنه بستـه بود و در فواصـل خطـبه ناگهـان اینچنـین می گوید : « قَد لَبسَ للحکمه جنَّتها ، وَ اَخَذها بِجمیع اَدَبها مِنَ الاقبال عَلَیها و المعرفه بها و التَّفَرغ لَها ، فَهی عند نَفسِهِ ضالَّتُهُ الَّتی یَطلُبها و حاجَتَه الَّتی یَسأل عَنها فَهُوَ مغتربٌ اذا اغتَرَبَ الاسلامُ وَ ضَرَبَ بعسیب ذَنبه و اَلصَقَ الارضَ بجِرانه ، بقیه مِن بقایا حجَّته ، خلیفه من خَلائف اَنبیاءِهِ »

برای حکمت سپرش را پوشیده و حکمت را با همه ی آدابش آموخته ، از روی آوری بر آن ، و شناخت آن و خود فارغ سازی برایش ، پس حکمت گمشده اوست که آن را میجوید و نیاز اوست که پیوسته از او سؤال می کند پس او احساس غربت می کند آنگاه که اسلام احساس غربت می کند ( یا آنگاه که احساس غربت برای اسلام کند )

و همچون ملکه ی زنبور عسل – برای زمینه سازی ظهورش – بذر ایمان و یقین در دلهای مستعد می پاشد و بقیه ای از بقایای حجت خداست ، جانشینی از جانشینان پیغمبرانش .

 

مطلب پیشنهادی

انوار مولا المهدی در کلام حضرت باری-قسمت سوم

مالک یوم الدین ( سوره حمد – ۴ ) ستایش و حمد مخصوص خداوندِ مالک ...

کلمات نورانی امام زمان از آغاز تا کنون-قسمت سی ام

امام  صلوات اللّه علیه رحمت واسعه ی الهی «إنّ رحمه ربّکم وسعت کلّ شیئٍ وأنا ...